att leva med Jesus.

att vara kristen är inte alltid så lätt, det är många gånger man möter motstånd och att man känner sig så ensam. fast som kristen är du ju inte ensam, du har tagit emot jesus i ditt liv och han kommer alltid att vara med dig och bo i ditt hjärta. han finns där med dig, mitt i kaoset bara för att han älskar dig. men ibland är det inte alls lika tydligt, utan det känns som att utmaning efter utmaning kommer emot oss och då är det så fruktansvärt lätt att ge upp. att man inte orkar alls, det känns som att gud är så långt borta, men glöm inte att han är så nära dig som bara han kan vara. han är i ditt hjärta, han har förändrat dig och omslutit dig med sin kärlek och ger dig en helt ny syn på världen. det är bättre, men många människor ser inte alltid det som vi ser eftersom dem inte har livet med jesus och det är så synd. därför har jag som helt vanlig kristen tjej som mål att varje dag visa lite mer av guds rike och jesus kärlek.

1 kor 10:24 "sök inte ert eget bästa utan andras."

omge er med människor som tröstar er, peppar er och som bygger upp er som människa.
det är dem bästa vännerna.

en vecka i grekland ,

har varit en vecka i grekland tillsammans med alla mina fina vänner på blå kust, och jag måste väl erkänna att jag inte alls var sugen på att resa iväg i början. men efter ett par dagar ute på en halvö utan el, utan dusch och bara varandra och gud så kan jag inte säga annat än att jag uppskattade det så. är så tacksam ! varje dag fick vi tillfälle till att ha något som vi kallar personlig andakt, där man fick sätta sig någonstans och be, läsa lite i bibeln och bara ta tid tillsammans med jesus.
i första timotheosbrevet 4:12 står det:
"låt ingen se ner på dig för att du är ung, utan var en förebild för de troende i allt du säger och gör, i kärlek, tro och renhet."

och det är något som verkligen utmanade mig den här veckan, jag tror att gud vill använda oss alla oavsett hur vi ser ut, vad vi gör eller vilka vi hänger med. jesus har en alldeles speciell plats just för dig i sitt hjärta och han vill inget hellre än att lära känna dig och använda dig. han har en tanke för dig, ett äventyr just för dig. det är klart att man gör fel ibland, att man kanske inte alltid lyckas vara den förebilden som människorna runt omkring än behöver och då kommer det allra bästa: jesus kramar om oss, förlåter oss och ger oss en ny chans.
området och människorna - lika välsignade !

han är alltid densamme.

det står så himla mycket spännande saker i bibeln, men ibland är det inte alltid att man förstår.. det blir liksom bara luriga ord taget från ingenstans. så kan i alla fall jag känna ibland, att man läser och förstår inte alls vad det är som är så bra just i den versen ? men nu, efter att ha gått bibelskola ett år och dessutom läst bibeln i flera olika sammanhang och dessutom försökt att förstå så har jag börjat inse mer och mer hur sjukt levande och talande bibeln är.
den här kvällen låg jag och bläddrade lite i den och tittade bland mina understrykningar, som man kan finna lite överallt i min bibel, och hittade en alldeles speciell vers i 1 korinthiebrevet 12:4-7 och där står det: "nådegåvorna är olika, men anden densamma. tjänsterna är olika, men herren densammen. verksamheterna är olika, men gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. hos var och en framträder anden så att den blir till nytta."

när jag såg den kom jag att tänka på församlingen, jag kom att tänka på hur olika alla vi människor är och att det verkligen är så gud vill ha det. det var så han tänkte från allra första början. gud har skapat mig på ett sätt, min kompis på ett annat vis och hela anledningen till det är att gud har en alldeles särskild tanke med oss var och en och behöver just dina egenskaper i sitt arbete här bland människorna på jorden. jag gillar speciellt den sista meningen att hos var och en framträder anden så att den blir till nytta, gud vill inte att vi ska göra oviktiga saker utan istället har han lagt massa fina egenskaper hos oss och om vi bara vågar använda dem egenskaperna tillsammans med gud kan livet bli så sjukt spännande ! skit i vad dem runt omkring dig tycker, om gud och du har en deal så kör på det.. för oavsett vad så kommer herren, alltså gud, vara densamme.det dagliga tandborst-tänket

hemma hos min mamma sitter det massa tänkvärda kort, lappar och pyssel på väggen inne i badrummet och oavsett om man kan det som står utantill så blir det ändå att man läser lite under tiden man borstar tänderna. alltid är det samma sak, och på ngt vis slutar det alltid med att jag blir inspirerad av det jag läser. varje gång. för hur mycket jag än läser samma text så får den mig alltid att reagera och tänka efter hur jag lever mitt liv.

"människor är ofta oresonliga, illojala och egoistiska - förlåt dem ändå
om är generös kommer du kanske att anklagas för själviska motiv - var generös ändå
om du är framgångsrik, kommer du få falska vänner och sanna fiender - var framgångsrik ändå
om du är ärlig och uppriktig kommer människor kanske att utnyttja dig - var ärlig och uppriktig ändå
det du tillbringat år med att bygga upp, kan någon rasera över en natt - bygg ändå
om du finner frid och lycka, kommer kanske någon att bli avundssjuk - var lycklig ändå
det goda du gör idag, kommer kanske vara glömt imorgon - gör gott ändå
ge världen det bästa du har, och det kanske inte räcker - ge det bästa du har ändå
för i slutänden är det här en sak mellan dig och gud - det var faktiskt aldrig en sak mellan dig och dem."

det var moder teresa som skrev det där och jag tycker varje gång att det är lika tänkvärt, i texten finns det alltid något nytt som tilltalar mig och just den här kvällen var det "det goda du göra idag, kommer kanske vara glömt imorgon - gör gott ändå", för grejen är att det kanske inte är alltid man märker hur det goda man gör påverkar en annan människa, flera gånger kan det kännas som att det bara var ovärt och till ingen nytta. men omedvetet kanske du gjorde mer nytta än vad du någonsin kunnat tro ?

de dagar man får kämpa.

vissa dagar känns livet verkligen svårt, oavsett om man är kristen eller inte kan livet kännas riktigt riktigt surt. under en tid nu har jag kännt så, jag har inte orkat något och min hjärna har varit full av tankar och funderingar på vad som händer.. livet har inte alls kännts så meningsfullt och lyckligt och det är så som jag alltid annars brukar känna mig. samtidigt visste jag någonstans att gud var nära mig. han är nära mig, jämt. och han älskar mig, jämt. precis lika mycket som han älskar varenda människa på hela jorden. i bibeln så står det i efesiebrevet 6:10 "hämta nu styrka hos Herren, av hans oerhörda kraft" , och det tror jag att vi som människor inte får glömma bort. för när vi känner oss nere, ensamma eller att livet känns så sjukt ovärt tror jag att man ska lyssna på en go lovsång och be en kort bön till gud eller bara läsa lite i bibeln - för du kommer märka en sån skillnad i ditt hjärta direkt, du kommer känna dig uppfylld och ett litet hopp kommer att tändas.