en superduper svår gåta.

för var dag som går kommer den bara närmare och närmare, men efter måndagen kommer det aldrig mer upprepas. vad är det jag talar om ?

hur man gör livet meningsfullt ?

den här dagen och det här vädret är helt sjukt underbart ! var på en promenad med en superfin bullis och pratade om allt, verkligen allt och det är vid sånna tillfällen man fattar hur välsignad man är. alltså hur tacksamt allt är. sedan blev det svinkallt och så men det är en annan historia. haha. man borde nästan gå ut och promenera oftare, jag menar, tänk på allt man får se, alla människor man träffar och hur meningsfullt allt kan bli av en enkel promenad. alltså får promenader med fina människor fem av fem när det gäller att ta till vara på livet och göra det värt ! kanske dags för en topplista gällande få-en-go-vardag-lista från min sida ? jag är pepp iaf ! kanske dyker upp imorgon.
en suvvebild tagen med Julias nya kamera ! naaaaaaaajs !

sån är jag minsann !

inför det här blogginlägget så bad jag om lite inspiration kring vad jag skulle skriva om eller berätta för er. hon tyckte jag borde skriva lite om vem jag är och typ varför jag är som jag är. någon mer som tycker det låter intressant ? jag känner mig lite skeptisk inför ämnet men iaf. jag tror att om en person skulle beskriva mig med ett ord skulle det nog vara ord som pepp eller glad. ibland kommer folk och frågar hur jag kan vara så glad hela tiden, och egentligen vet jag inte om det finns något bra svar på det, för det är liksom sån jag är ? men någonstans tror jag också att min kristna tro har hjälpt mig många gånger att se det goa i livet, att ta tillvara på varje tillfälle och njuta av hur bra man har det. vem blir inte glad av det ? gud får en verkligen att må bättre ! lovar. det här är nog det jag skulle skriva om mig själv, och om du skulle vilja lära känna mig ännu bättre får vi se till att hänga någondag snart ! haha.
jag och natalie på balen, så himla kuuuul !

min första upplevelse av hjärnskakning !

jag har hjärnskakning och det är något jag aldrig har haft förut. sofia kan inte sluta härja om att jag inte får sova... men det får jag. iaf, imorse när jag vaknade så var jag sjukt off... jag var förvirrad och fick för mig att jag var tvungen att skynda mig till skolan, det tog ett par minuter innan jag fattade att jag faktiskt tagit studenten och att det var mitt huvud som var knasigt. vickey sa sedan att det här var ett typiskt exempel av hjärnskakning. var det inte mer än det, tänkte jag och öste på som vanligt. jag kände att det var läge för ett bibelord såhär på kvällskvisten när sommartiden slagit in. hahah, dramatiskt !

Fil. 4:6-7 
"Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då gud och låt honom få veta alla era önskningar. då ska guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i kristus jesus"

sockswar !

ikväll har jag kört sockswar tillsammans med rebecka, sara och sofia. vi var "the team" och hade inställningen att spöa varenda lag. men ni vet när man går in så hårt för någonting så det nästan blir farligt ? så var det för mig idag. under match nummer två mötte vi "hockeykillarna", allt går som planerat och jag springer med ärtpåsen för att ta poäng. men något händer och jag faller med huvudet före rakt in i väggen. det blir läktarn resten av tuneringen medans jag ser hur mitt lag går till final och vinner. ja, det var en väldigt spännande kväll. lite surt att ha superont i nacken nu bara.. men tänker att jag överlever. :) haha !

april april din dumma sill !

snart är det april. i april händer nästan allting, det är livets månad... eller snarare härjets månad. det är tusen födelsedags kalas, tusen fotbollsmatcher och så massa annat som ska hinnas med också. tur att det är vår iaf. för det gör en laddad och peppad till att ta sig an årets snabbaste månad !

ett brev !

vet ni vad jag gjorde igår ? jag skrev ett brev ! alltså ett sånt brev som man skriver förhand på randigt papper för att sedan lägga det på posten och skicka till någon som man gillar/saknar/eller som bara behöver ett brev. och vem blir inte glad av att få ett handskrivet brev ?! jag hade blivit den lyckligaste på jorden typ, levt på det under flera veckor. tänk förr i tiden när man skickade kärleksbrev ? hur fint var nu inte det eller ?! ett brev där någon skriver hur mycket man tycker om en person, det borde folk göra oftare även nu för tiden typ. för alla blir glada av det ! det blir mer personligt på något sätt... så killar, ni vet vad ni ska göra. skriv mer kärleksbrev ! lovar att alla tjejer håller med mig där. lätt
.

kenneths mördarfys.

den här dagen har varit fylld av träningsvärk. jag har inte kunnat sitta normalt, inte så normalt, inte gå normalt, jag har inte ens vågat ge mig på att springa för jag vet att det aldrig skulle kunna se normalt ut heller. att jag har träningsvärk är nog inte så superkonstigt egentligen eftersom vi hade mördarfys med kenneth igår. tack vare honom fick vi springa idioten hur många gånger som helst, göra tusentals grodhopp och massor av andra mördarfys övningar. alltså kenneth, vad har du gjort med oss ?!

en härlig dag !

vissa dagar mår man bara så himla bra, allt flyter och man njuter av allt som kommer i ens väg och idag har det verkligen varit en sån dag. allt har kännts så enkelt och mina fina vänner har funnits där. gillar er. men det absolut roligaste och konstigaste och läskigaste på en och samma gång var vår straffskyttstunering som jag vann. trodde jag aldrig, och jag tror inte heller jag kommer palla trycket under matchen om det skulle bli straff... tänk om jag skulle missa ?! :o

busigt

Hej jag heter sofia jerner. Jag fixade Nikolinas header just nu och jag ville bara skriva att hon är supergo! Seriöst en av de goaste vännerna man kan ha! Puss till henne!

(kolla gärna in " ensofiajerner.blogg.se)

Kram  till nikolina!

monopolsuget.

jag har ett nytt beroende. det är sant. jag är ständigt sugen på att spela monopol, och jag överdriver inte när jag skriver det. jag skulle kunna spela monopol minst sagt hela tiden... och det är så himla jobbigt att inga andra i hela världen gillar det spelet så mycket som jag ! det är lite som sockersug, lite samma känsla. åh, det här är inte bra...

ubk-krokstorp

jag har haft fullt ös och det är därför jag inte bloggat på sistone, känns surt att göra er besvikna men nu lovar jag att köra fullt ut ! idag spelade UBK damer sin första match för den här säsongen och det känns vara så fruktansvärt bra. fotboll är kul och jag älskar mitt lag, så det är väl det som gör det ? right ? jag tycker vi alla borde vara stolta över vår insatts ! tänk första halvlek spelade vi sjukt bra, men vi blev lite trötta sen... får helt enkelt prata med karl och be honom köra fler konditionsövningar. ;) hahaahah ! nu laddar vi kalmar och 20 års fest, så himla peppt !

detta är typ haket ikväll ! fina !

ubk-krokstorp

jag har haft fullt ös och det är därför jag inte bloggat på sistone, känns surt att göra er besvikna men nu lovar jag att köra fullt ut ! idag spelade UBK damer sin första match för den här säsongen och det känns vara så fruktansvärt bra. fotboll är kul och jag älskar mitt lag, så det är väl det som gör det ? right ? jag tycker vi alla borde vara stolta över vår insatts ! tänk första halvlek spelade vi sjukt bra, men vi blev lite trötta sen... får helt enkelt prata med karl och be honom köra fler konditionsövningar. ;) hahaahah ! nu laddar vi kalmar och 20 års fest, så himla peppt !

detta är typ haket ikväll ! fina !

.

"oh, i'm running to your arms, i'm running to your arms
the riches of your love, will always be enough
nothing compares to your embrace, light of the world forever regin"

men bara en sak till..

grejen är den att igår bestämde jag med emilia och ellen att jag skulle cykla till fotbollsträningen från kyrkan tillsammans med dem. jag tänkte förstås att det skulle bli lite extra med packning eftersom jag skulle vara tvungen att ta med mig en hel fotbollsoutfit också, men såg inte det som något större problem. senare på kvällen säger jon till mig att jag borde filma och redigera lite och jag svarar att det kan jag lätt göra. inser plötsligt att jag har filmkameran hemma hos mig så måste boxera hela den på min cykel tillsammans med min fotbollsbag. det löser jag tänker jag och börjar fundera på att gå och lägga mig. när jag stänger av datorn kommer jag på att jag måste ha med mig den också, har ju hela filmprojektet på den och om jag ska kunna redigera något måste den följa med. sakta börjar jag förstå att min cykel snart är full, men lyckas på något vis trycka ner min dator i en av väskorna. när jag sedan vaknar på morgonen och springer lite lätt stressad ner till källaren för att hämta min cykel ser jag hur UBK bollen sitter på pakethållaren. juste, tänker jag.. den måste jag ju ta med till träningen ! springer upp och hämtar en kasse, lägger bollen i den och hänger den över styret, en väska på pakethållaren och en över axeln. börjar trampa och inser plötsligt att allt går om man vill !
sommar, sommar, sommar !

hahahahahaahha !

en konversation mellan oskar och mig på facebook alldeles supernyss.

oskar skriver: Rycker i mina ben...
vene vad jag ska göra

nikolina svarar: rycker på vilket sätt ?
som att du skakar dem sådär superfort eller bara rycker dem till ibland ?

oskar svarar: En metafor för att jag vill gör något. :P
hahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahaha, jag dör.

en estet ?

idag har jag kännt mig väldigt estetisk, inte direkt för att jag gjort något särskilt estetiskt... förutom att fylla den där bokhyllan på blåkust med böcker, och det kanske inte ens anses som något estetiskt. just idag borde jag nog ha målat en tavla eller något egentligen, känner för att måla eller typ spela in en låt eller något annat sånt där estetiskt. man borde ta till vara på sina estetiska dagar för dem händer typ aldrig ! men istället för att måla en tavla idag så tränade jag skott med ellen på oskarshamns isigaste och snöigaste plan. sånna är vi. sjukt goa alltså. jag tog alltså inte till vara på kanske årets ända dag som min estetiska ådra anlände.... tur att min bokhylla blev fin iaf.
hahahahahahha, hittade sjukt otippade bilder ! kul som attan !

så himla galen !

ibland kan jag vara så himla tankspridd, alltså sjukt tankspridd. nyss var jag sådär överdrivet tankspridd som bara jag kan vara. julia och jag hade bakat en tårta och fixat en fin present till mikaela som fyller år idag, och så fick jag låna min mammas bil dit. när vi kom fram smög vi in och sjöng så högt som bara vi kan göra, tror till och med att grannarna hörde... i och för sig inte så konstigt när dem faktiskt befann sig hemma hos mikaela. hahaha ! okej tillbaka till min tankspriddhet, efter massor av tårta och gutt snack så gick jag och julia åter ut till bilen. det visar sig att bilen är olåst och båda tittar förvirrat på varandra, jag börjar snabbt leta i mina jackfickor och jag hittar verkligen inte nyckeln, jag blir nervös, och då säger plötsligt julia.
- men nicko, nyckeln sitter ju i ?! så himla galen, men vi hade tur och då kan man verkligen skratta åt det.
så himla gutt gäng ! ni är askalas fina.

ett ovanligt telefonsamtal.

jag har aldrig gillat att prata i telefon. jag vet inte varför men det krävs alltid en alldeles speciell uppladdning för mig innan jag kan ringa eller svara när någon annan ringer. det allra värsta är nummer som man inte har inlagt på mobilen, det är spännande och nervöst på samma gång. vem är det liksom? på kvällen igår när jag satt vid datorn så ringde just ett sånt nummer, jag tog ett djupt andetag och svarade. i telefonen hördes många olika röster och så hör jag en rätt arg röst som utropar: "varför ringer du alltid och klankar ner på mig ?!" jag blir väldigt förvånad över påståendet och frågar försiktigt vem det är jag pratar med varpå han svarar "är det inte Carina ?". jag börjar skratta lite lätt och säger att det är Nikolina han pratar med. han blir väldigt förvånad och ber om ursäkt samtidigt som jag önskar honom lycka till inför hans nästa samtal med Carina. vi fick en väldigt fin och speciell relation jag och han, jag kunde inte sluta skratta på hela kvällen sen. stackars carina-killen, han hade kanske kännt precis som jag och laddat sönder inför det där samtalet och så ringer han fel. håller iallafall tummarna för att det löste sig ! go carina-killen !

sommar i kosta boda !

en spontan helg !

spontanitet är verkligen det jag gjort den här helgen. allt har verkligen varit spontant och inte alls som man kanske hade planerat från början. som i lördags när två av mina kompisar hade kommit överens om att vi skulle se film på kvällen efter crossroad och så blev det såklart inte, istället slutade det med twix från seven eleven och en resa till kalmar. ingen vet varför, alla var bara så sjukt peppa. idag har det också varit lite så, cyklat precis som jag skulle men också hunnit göra en fet musikvideo med två sjukt goa människor. håll utkik på fejjan så kanske den dyker upp ! haha. nu är jag sugen på monopol... alltid sugen på monopol.
askalas gammal bild, men den är så mysig !


cykelsug !

det goaste är när man vaknar av ett sms där någon frågar om man vill följa med ut och cykla. det känns väldigt otippat men samtidigt blir man sjukt sugen för det är verkligen härligt att cykla ! jag kan faktiskt också få det där cykelsuget ibland, när man bara vill cykla runt och prata om livet och ha det gutt... känna vinden i håret, och bara leva. så nu ska jag och superbullisen iväg på en cykeltur och bara leva.
det här är en härlig bild !

vad gör dem där efter-häng-sms:en med mig ?!

för er som inte redan visste det av någon outgrundlig anledning så är jag väldigt romantisk. det är faktiskt sant, och det är också något som jag gillar med mig själv. det behöver inte vara något toffligt att vara romtantisk, men det är en hårfin gräns. jag är precis lagom romantisk, alltså inte det där toffliga. tänk er själva när man vaknar en morgon med håret överallt och näsan är supertäppt med snor och man känner sig inte alls go och så ligger ens pojkvän där brevid och säger att man är den finaste på hela jordklotet. den känslan är så himla skön ! visst man vet att han kanske inte menar det för vem kan tycka en snorig hårboll är det vackraste som finns ?  samtidigt känns det någonstans ändå så skönt att höra. om jag skulle göra en topp tre lista med romantiska grejer skulle efter-häng-sms:en lätt ta första platsen. det är dem sms:en som man får när man har hängt med någon som man kanske tycker om och sedan är påväg hem mitt inatten och man vet att det ska komma. alltså det där sms:et från killen som man är påväg hemifrån. när man sedan får det efterlängtade sms:et berättar han bara hur glad han är och vad han längtar efter och hur han gillade kvällen. det är världens bästa sms ! fler sånna sms till världen, tack !
bilden är från fjällen, åh. 
jag saknar fjällen.

crossroad och spontantripp !

nu sitter jag äntligen på min sängkant efter en helt stört bra och sjukt pepp kväll. först var det fullsatt crossroad, med en taggad talare och gutt lovsångsband och självklart världens bästa gud mitt i alltihop det goa. därefter blev det en spontantripp till kalmar, och fråga mig inte varför men vissa dagar blir man bara så sugen på att göra något annat än att bara kolla på film. så gå på din magkänsla ! är du pepp på kalmar klockan halv tolv på kvällen, lätt att du ska dra dit med dina vänner ! :)

"alla sommarskor slutar på p"

jag har filmat hela dagen och det kan vara så att jag laddar upp den här på bloggen när den är klar, vem vet. förut idag så spelade jag och mina tre bröder ett kortspel som kallas "500", hur spelet går till är inte det viktiga i den här händelsen utan det är mer var min mellersta lillebror säger och det är det vi ska lägga fokuset på. mitt under spelomgången berättar han för oss andra att alla sommarskor slutar på bokstaven p. vi andra tittar lite undrande på varandra och är en aning skeptiska till vad som komma skall. johannes fortsätter då ivrigt berätta:
- flipp-floPP... foPPa skor, mer behövde han inte säga för där dog vi och gav han en applåd "bra johannes, bra."

tackar Sofia för den här sjuuuuuukt goa bilden !

en solklar idé !

den här morgonen vaknade jag av att små solstrålar letade sig in på mitt rum, som vilket i sin tur ledde till att jag började le lite smått för mig själv där jag låg i min säng alldeles nyvaken. och mitt i morgonruffset började jag fundera...  tänk vad lite sol kan få en på bättre humör ? och tänk vilka superenkla grejer som behövs för att vi ska känna oss bättre till mods egentligen ? allt som behövs är lite sol. fast det skulle också lika gärna kunna vara en kram, ett leende, ett telefonsamtal eller ett uppmuntrande sms. eller dem dagarna då man får någonting utan att man ens fyller år, då blir man bara så fruktansvärt glad ! alltså förstår ni vart jag vill komma ?! det är inte sol varje dag, men då finns det små saker som vi kan göra för varandra istället och på så sätt blir vår dag lite enklare och lite bättre !
det här är en sann må bra bild !
lite gammal, men sjukt go !

fotbollsträning är bästa hostmedicinen !

alltså grejen med mig är att jag alltid blir hostig så fort jag får den allra minsta förkylningen men jag har ingen aning om hur man blir kvitt den ? det känns som att det kan sitta i hur länge som helst utan att ge den minsta lilla vink om att försvinna. jag blir tokig, så tokig att jag faktiskt drog till fotbollsträningen idag iaf och hade det riktigt gutt. älskar fotboll, älskar ubk. det är mina nya slagord. så har ni några bli-kvitt-din-envisa-hosta tips i bakfickan droppa tipset i en kommentar alltså ! :)

det brinner !

jag tänkte avsluta den här dagen med ett litet inlägg som berättar om en liten incident som hände idag när jag och johannes hämtade den nybakade kladdkakan i köket. allt börjar med frid och fröjd, kladdkakan är perfekt kladdig och jag ställer den på spisen med en handduk över. johannes står brevid och fixar med kaffet då han plötsligt säger till mig att handduken brinner och sedan fortsätter han lungt med att fylla upp vatten i kaffekokarn. jag har ju lite bättre reaktionsförmåga så jag förklarar för min bror att han borde blåsa på handduken så att den slutar brinna, varpå johannes svarar att det inte går för då skulle det bara börja brinna ännu mer. sedan fortsätter han lugnt att lägga i ett kaffefilter i kaffekokarn. elden börjar ta sig mer och till slut lyckas vi lugnt och sansat flytta handduken till diskhon för att släcka den med vatten, men jag skojjar inte när jag säger att det var en lång väg dit. så himla lugna var vi ! och ute i tv rummet satt elias, agnes och isak och dem hade inte märkt någonting av branden i köket. hahaha, det var kul !
idag är det typ vår i luften, fy vad glad jag vart !

en vecka i vemdalen - nästan lika bra som himlen.

alltså att resa iväg en vecka är verkligen så sjukt värt oavsett om man reser själv eller med fyrtionio andra människor. extra värt är det om man åker till vemdalen med dessa fyrtionio människorna för då garanterar jag att ni får den bästa veckan ever. varje dag åkte vi skidor i solen, drack nyponsoppa, spelade yatzy och hade det riktigt gutt tillsammans ! på kvällarna härjade vi sönder, dansade, lekte och hade supergoa andakter med lovsång och grejer. livet är så fruktansvärt bra och tänk om hela livet var en veckas semester i vemdalen med fyrtionio goa ungdomar? då skulle det nästan vara i klass med himlen... livet alltså.
erika är fotograf, checka hennes blogg också:
www.vagavaradigsjalv.blogg.se